Close

Slider Title

Short Excerpt
See More

Slider Title

Short Excerpt
See More

Our Services

Our services run deep and are backed by over ten years of experience.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.

25.5.2017

Tähtiyö

tahtiyo

Takakansi:

»Harmaa naaras nosti päänsä. ”Olen nähnyt, mitä on tuleva”, hän murisi. ”Edessä on synkkiä aikoja.”»
Soturikissaklaanit ovat pitkän taivalluksensa jälkeen viimein löytäneet uuden paikan, johon asettua asumaan. Kissat ryhtyvät etsimään klaaneilleen leirejä ja perustamaan reviirejä. Kaikkein tärkeintä olisi löytää vastine Kuukivelle – paikka, jossa klaanit saavat yhteyden Tähtiklaaniin. Moni hautoo kuitenkin pahaenteisiä suunnitelmia. Kuka voittaa Tuuliklaanin valtataistelun? Mitä tapahtuu Vatukkakynnen ja Haukkahallan välillä? Mitä Myrskyklaanin nuoren parantajan Lehtitassun kauhistuttava enneuni merkitsee? Kissat alkavat ymmärtää, että uusilla reviireillä vaanivat ulkopuoliset uhat eivät ehkä olekaan yhtä vaarallisia kuin klaanien sisäiset…

Kansikuva:

Kannessa on Lehtitassu ja pienessä kuvassa Lehtitassun löytämä Kuulampi parantajia ympärillään.

Juoni:

Esinäytöksessä Täplälehti ihastelee klaanien uutta kotia, mutta Sinitähti sanoo heillä olevan edessään vielä vaikea tehtävä. Pian paikalle tulee lisää tähtisotureita ja joku sanoo heidänkin matkansa olleen rankka. Kissat tietävät klaanien sisäisten ongelmien olevan joskus pahimpia.

Klaanit lähettävät partion tarkistamaan, että alla on turvallista ja toiset tulevat hitaammin perässä. Kissat saapuvat järven rannalle ja tekevät itselleen väliaikaisen leirin. He pitävät klaanikokouksen, jossa päättävät lähteä tutkimaan reviiriä huomenna valoisan aikaan. He myös sopivat etsivänsä uuden paikan täysikuun kokouksille. Tulitähti antaa Oravatassulle soturinimen, Oravaliito. Hän on ylpeä, koska on ensimmäinen, joka saa nimen tällä uudella reviirillä.

Seuraavana päivänä Oravaliito, Vatukkakynsi Usvajalka, Keltaturkki ja Varissulka lähetetään etsimään klaaneille uudet reviirit järven ympäriltä, kokoontumispaikka ja uusi Kuukivi. Partio lähtee ja löytää ensimmäisenä Jokiklaanille sopivan reviirin. Pian eteenpäin mennessä alkaa Varjoklaanille sopiva kuusimetsä, jossa he joutuvat taisteluun kahden hurjan kotikisun kanssa. Taistelun voitettuaan Oravaliito tahtoo löytää Myrskyklaanille sopivan reviirin ja juoksee muiden edelle pudoten notkoon. Onneksi hänelle ei käy kuinkaan ja hän tajuaa tämän paikan olevan täydellinen leiri Myrskyklaanille. Vatukkakynsi ei ole silti samaa mieltä, koska joku voisi pudota ja loukata itsensä pehemmin kuin Oravaliito. Kissat jatkavat matkaa ja saapuvat nummialueelle. Varissulka tahtoo käydä tarkistamassa paikan itse, mutta palaa pian ja kissat menevät takaisin muiden klaanikissojen luo. He kertovat löytäneensä joka klaanille sopivan reviirin ja kissat päättävät lähteä huomenna tutustumaan omiin reviireihinsä paremmin.

Yöllä kissojen jo nukkuvan Tuuliklaanin parantaja Kaarnakasvo kertoo Tulitähdelle Pitkätähden tekevän kuolemaa. Tulitähti menee katsomaan Pitkätähteä Vatukkakynnen sekä tuuliklaanilaisystävänsä Yksiviiksen kanssa. Pitkätähti kertoo Mutakynnen olevan loistava varapäällikkö, mutta hän olisi liian agressiivinen päälliköksi. Hän tahtoo Yksiviiksestä seuraajansa ja pitää viimeisillä voimillaan hänen nimitysmenonsa varapäälliköksi. Aamulla Pitkätähden kuoleman jälkeen kissat kertovat yön tapahtumat muille. Mutakynsi raivostuu eikä usko Tulitähteä. Yksiviiksi tekee Saarnijalasta uuden varapäällikön, vaikka ei ole saanut vielä päällikkö nimeään ja yhdeksää henkeään. Vatukkakynsi tuntee kateutta ja toivoo pääsevänsä varapäälliköksi, jota Tulitähti ei ole vieläkään vaihtanut, koska uskoo yhä Harmaaraidan palaavan. Parantajat huolestuvat, koska eivät ole löytäneet paikkaa missä Yksiviiksi saisi henkensä.

Haukkahalla ilmoittaa tutkineensa saaren ja tahtoo sen olevan Jokiklaanin uusi leiri. Usvajalka ei kuitenkaan ole samaa mieltä, koska klaaninvanhimmat ja pennut eivät pääsisi uimaan sinne asti. Leoparditähti on samaa mieltä molempien kanssa, mutta päättää perustaa leirin Usvajalan löytämään paikkaan mantereella.

Perhonsiipi antaa Lehtitassulle sammalta, jotta hän voisi viedä ne klaaninvanhimmille. Lehtitassu kumartuu poimimaan sammalia, mutta sävähtää hapanta hajua. Perhonsiipi kertoo veden olevan lammikosta ja he menevät tarkistamaan, mikä vedessä on vikana. Lammikossa on kuollut kani, jota Perhonsiipi ei auringon takia nähnyt tai haistanut hiirensapen takia.

Myrskyklaanilaiset tekivät lähtöä kohti uutta kotiaan ja Vatukkakynsi huomaa Hiiriturkin olevan jo vanha. Hiiriturkki hyvästelee Jokiklaanilaista ystäväänsä Raskasjalkaa, kun Vatukkakynsi ilmoittaa hänelle Tulitähden pitävän kokouksen. Vatukkakynsi ja Oravaliito hyvästelivät Keltaturkin ja Varissulan. Tunnelma oli murheellinen ja Vatukkakynsi muisteli heidän kaikkia muistojaan pitkällä taivalluksella ennen kuin kaikkien täytyi lähteä.

Klaanit sopivat reviirien rajoja ja viimein Myrskyklaani lähti Vatukkakynnen ja Oravaliidon johdolla tutkimaan uutta reviiriään Tuuliklaani alkumatkan rinnallaan. Myrskyklaanin kissat saapuvat leiriinsä, josta ei aluksi pidetä, mutta Oravaliito puolustelee löytöään sanoen, että sieltä olisi helppo puolustaa klaania vihollisilta. Tulitähti lupaa päättää valoisan aikaan olisiko notko sopiva paikka leiriksi. Vatukkakynsi koittaa auttaa klaaniaan parhaansa mukaan, jotta pääsisi varapäälliköksi. Klaanissa on kuitenkin myös monia muita häntä vanhempia sotureita, jotka olisivat kaikki hyviä vaihtoehtoja.

Lehtitassu ei saa unta ja menee järven rantaan. Hän näkee järven muuttuvan punaiseksi. Lehtitassu huomaa taivaan olevan yhä pimeä, joten punainen väri ei ollut heijastus nousevasta auringosta. Pian nuori naaras tajuaa järven olevan täynnä verta. Hän haistoi variksenruuan löyhkän ja kuuli sanat. ”Ennen rauhan aikaa veri verta vuodattaa ja järven vesi punertuu.”

Lehtitassu herää ja kuulee Hiiriturkin vatsakivuista. Hän luulee kipujen johtuvan Perhonsiiven löytämästä saastuneesta vedestä. Pian vanhus alkoi oksentaa ja Tuhkamarja kertoo myrkyn poistuneen. Lehtitassusta tuntuu kauhealta, kun he eivät voi tehdä mitään ilman yrttejä.

Hiekkamyrsky suostui hoitamaan metsästyspartiot ja Tomuturkki päätti oppilaiden avulla tehdä piikkipensasmuurin. Vatukkakynsi tarjoutuu hoitamaan rajapartiot, mutta Tulitähti antaa hänelle Saniaisturkin avuksi. Tuhkamarja menee Tulitähden luo ja kertoo tarvitsevansa yrttejä. Hän myös kertoo tahtovansa viedä yrttejä heikolle Tuuliklaanille. Tulitähti suostuu ja antaa Okakynnen hänen mukaansa.

Tuhkamarja, Lehtitassu ja Okakynsi lähtevät keräämään vesiminttua. Okakynsi saalistaa heille ja kissat pysähtyvät syömään, mutta pian paikalle saapuu Tuuliklaanin Lovikorva, Pöllötassu ja Valkohäntä. Heille tulee pientä kinaa, siitä kummalle klaanille paikka kuuluu, mutta se keskeytyy kun Valkohäntä huomaa yrtit ja myöntää Tuuliklaanin tarvitsevan niitä mahakipuisille. Lehtitassu lähtee yksin tuuliklaanilaisten luo ja kissat helpottuvat rajakiistojen unohtuessa. Aamukukka on erittäin sairas, mutta myös Tummajalka on kipeä.

Vatukkakynnen ja Saniaisturkin rajapartio löytää tuoretta ketun hajua. He saalistavat ja juuri, kun Vatukkakynsi on haukkamassa palaa rastaasta Varjoklaanin Pihlajakynsi hyökkää hänen kimppuunsa. Hän väittää Vatukkakynnen ylittäneen rajamerkit, mutta Vatukkakynsi ei huomannut niitä ja pelkää klaanien hajujen sekoittuneen yhdeksi matkan aikana. Keltaturkki saapuu paikalle ja keskeyttää taistelun. Pian myös Varjoklaanin partio sekä Tulitähti tulevat ja Tulitähti antaa alueen Varjoklaanille, josta Vatukkakynsi raivostuu. Tulitähti lähettää muut kissat jatkamaan partiointia ja käskee Vatukkakynnen hoitaa oppilaan töitä eli tässä tapauksessa kerätä sammalta makuualusia varten, josta kolli raivostuu entisestään.

Varissulka tulee tiuskimaan Lehtitassulle. Kollin tuijotuksesta huolimatta Lehtitassu hoitaa Aamukukkaa. Pian vanha naaras alkaa yökkiä ja Varissulka työntää Lehtitassun pois. Onneksi Yksiviiksi tulee ja toruu Varissulkaa. Hän myös tarvitsee Valkohännän partioon, joten Lehtitassun täytyy jäädä kaksin Varissulan kanssa. Hetken päästä Varissulka ei kuitenkaan enää ärsytä ja kun hän lähtee Lehtitassu tuntee olonsa jopa hieman pettyneeksi.

Kaarnakasvon tultua Lehtitassu lähtee, mutta tapaa vielä Yksiviikseä, joka lupaa Myrskyklaanille maa-alueen, josta Okakynnen partiolla ja Lovikorvan partiolla oli kiistaa. Mutakynsi raivostuu tästä, mutta lähtee. Yksiviiksi käskee Varissulan saattamaan Lehtitassun leiriin asti, ja kertomaan Yksiviiksen päätös Tulitähdelle. Matkan aikaan he eivät puhu mitään, mutta leiriin päästyään Varissulka kertoo Yksiviiksen päätöksestä Tulitähdelle. Lehtitassu huomaa sisarensa ja Vatukkakynnen välien menneen solmuun, ja Oravaliito paljastaa pelkäävänsä, ettei kolli enää pidä hänestä. Lehtitassu näkee Tomuturkin ja Lehväpilven katselemassa onnellisena leikkivää Koivupentua ja miettii ettei voi koskaan tuntea ketään kohtaan samoin kuin hänen siskonsa Vatukkakynttä kohtaan.

Vatukkakynsi uneksii olevansa vanhassa metsässään, missä kaikki on ennallaan, mutta siellä häntä odottaa Tiikeritähti ja pian myös Haukkahalla saapuu. Tiikeritähti jutustelee hetken ennen kuin lähtee, mutta lupaa tapaavansa vielä poikiaan. Vatukkakynsi herää ja on lähdössä partioon, kun Koivupentu tahtoo mukaan ja olisi tippunut jyrkänteeltä ellei Vatukkakynsi olisi pelastanut häntä.

Lukkitassu saa soturinimekseen Lukkijalka ja hänen mestarinsa Hiiriturkki siirtyy klaaninvanhimpiin. Vatukkakynsi kiinnittää huomiota Saarniturkkiin, jolla tuntuu olevan tunteita Oravaliitoa kohtaan.

On täysikuun kokoontumisen aika, mutta kesken matkan myrskyklaanilaiset ja tuuliklaanilaiset tapaavat hevospaikalla asuvia kissoja. He esittäytyvät Savuksi ja Kaunokaiseksi ja kertovat ladossa olevasta kuningattaresta Hahtuvasta. Kokouksessa useat kissat vaihtavat kieliä toisissa klaaneissa asuvien ystäviensä kanssa, joihin tutustuivat vaelluksella. Myös Vatukkakynsi tapaa siskoaan Keltaturkkia ja tämän jälkeen Haukkahallaa. He puhuvat siitä onko Yksiviiksi sittenkään parempi päällikkö kuin Mutakynsi ja pian Haukkahalla kysyy onko Vatukkakynsi päässyt jo varapäälliköksi, mutta Vatukkakynsi kertoo Tulitähden edelleen odottavan Harmaaraitaa. Oravaliito melkein törmää kolleihin ja on kysymässä jotain, mutta Haukkahallan nähdessään hän ei edes peittele inhoaan. Haukkahalla lähtee ja Oravaliito jää riitelemään Vatukkakynnen kanssa Haukkahallasta, pian naaras kuitenkin lähtee Saarniturkin luo ja Vatukkakynsi huutaa epätoivoisesti ettei koskaan vaihtaisi Oravaliitoa muuhun.

Lehtitassu koitti etsiä katseellaan Varissulkaa, mutta Tuhkamarja huomasi sen ja käski Lehtitassua olemaan varovainen tunteidensa kanssa. Lehtitassu kertoo tahtovansa vain tietää, kuinka Aamukukka jaksaa, mutta Tuhkamarja katsoo häntä silti epäilevästi, joka raivostuttaa Lehtitassua. Lehtitassu huomaa ettei Oravaliidolla ole kaikki hyvin ja menee hänen luokseen. Oravaliito kertoo, mitä Haukkahallan kanssa tapahtui ja sanoo siinnä olevan kyse paljon muustakin kuin yhteisestä verestä. Sana veri jää kaikumaan Lehtitassun päähän ja hän muistaa saaneensa ennustuksen. Kokous alkaa ja päälliköt puhuvat uusista rajoista. Leoparditähti ei pidä siitä, että paikka, jossa kissat nyt kokoontuivat ei kuuluisikaan Jokiklaanille. Kesken kokoontumisen paikalle ilmestyy kettuja, jotka soturit kuitenkin häätävät pois. Silti kissat eivät tunne oloaan turvalliseksi kuten Nelipuulla. Kokous päättyy, mutta parantajat jäävät vielä. Kaarnakasvo ilmoittaa heidän tarvitsevan kokoontumispaikan, mutta enemmän he tarvitsevat korvikkeen Kuukivelle, että Yksitähti saa nimensä ja yhdeksän elämäänsä. Perhonsiipi kertoo Lehtitassulle, ettei ole yhteydessä Tähtiklaaniin, jota Lehtitassu ei ole aluksi uskoa. Perhonsiipi kuitenkin sanoo, ettei tarvitse Tähtiklaania, koska osaa parantaa kissoja. Hän on juuri myöntämässä totuutta yöperhonsiipimerkistä, kun Lehtitassu kutsutaan pois.

Seuraavana päivänä Lehtitassu koittaa löytää Tähtiklaanin merkkiä uudesta Kuukivestä, mutta löytääkin vain hyviä yrttipaikkoja. Hän palaa leiriin ja huomaa ystävänsä Ratamohännän ja Saniaisturkin välisistä tunteista. Tuhkamarja näyttää hänelle löytämästään paikasta, joka on täydellinen parantajanpesä. Lehtitassu meni nukkumaan ja näki unessaan Sulkahäntää kutsuvan Varissulan. Parantaja meni lohduttamaan häntä, mutta Täplälehden haistettuaan hänen täytyi mennä. Täplälehti kertoo, että Tähtienloiste vedessä kertoisi mistä uusi Kuukivi löytyisi. Lehtitassu herää ja tietää Täplälehden odottavan häntä uuden Kuukiven luona. Hän törmää Ratamohäntään ja suostuu ottamaan hänet mukaan. Kaksikko matkaa pitkän matkan ylöspäin, kunnes löytävät paikan ja Täplälehden. Lehtitassu jatkaa yksin lammelle ja huomaa muinaisten kissojen tassunjäljet kivisessä maassa. Lammessa Lehtitassu näki lukuisten kissojen kuvajaiset. Hän puhui Sinitähden ja Sulkahännän kanssa ennen Ratamohännän luokse palaamista. Lehtitassu on varma sen olevan oikea paikka ja kertoo heillä olevan Kuukiven sijasta Kuulampi.

Vatukkakynsi partioineen löytää hylätyn kaksijalanpesän. Raportin tehtyään Vatukkakynsi kuulee Kuulammesta ja tarjoutuu lähtemään Tuhkamarjan ja Hiekkamyrskyn mukaan viemään viestiä Pikkupilvelle ja Perhonsiivelle, kun Lehtitassu levättyään vie viestin Kaarnakasvolle.

Innosta kihisten Lehtitassu saapuu Tuuliklaaniin. Hän kertoo viestinsä Kaarnakasvolle, joka kertoo sen muulle klaanille. Yksiviiksi ei kuitenkaan vaikuta kovin innostuneelta, vaikka saisi nyt yhdeksän elämäänsä, ja Lehtitassu epäilee hänen luulevan ettei Tähtiklaani anna hänelle henkiään. Varissulka tulee Lehtitassun luo ja hän kertoo nähneensä myös Sulkahännän, joka käski Varissulkaa lopettaa sureminen.

Parantajat kokoontuvat Kuulammelle. Lehtitassu latkii vettä ja kuulee hiljaista puhetta. Hän avaa silmänsä ja näkee verisen järven. ”Ennen rauhan aikaa veri verta vuodattaa ja järven vesi punertuu”, on ennustus, jonka hän jälleen kuulee. Hän koittaa juosta pois, mutta tahmea veri estää häntä ja hänet nielaisee kuoleman löyhkä. Lehtitassu herää Kuulammella muut parantajat vierellään heräilemässä. Ennen lähtöä Tuhkamarja nimittää Lehtitassun Lehtilammeksi.

Usvajalka kertoo Vatukkakynnelle, Tulitähdelle, Tomuturkille sekä Saniaisturkille nähneensä Haukkahallan ja Mutakynnen suunnittelemassa jotain, ja että myöhemmin hän sai selville heidän suunnittelevan sotaa, jossa Mutakynsi anastaisi vallan Yksiviikseltä. Tulitähti ilmoittaa tiedon koko klaanille ja Lehtilampi kertoo ennustuksestaan, koska uskoo sen liittyvän taisteluun. Myrskyklaanilaiset saapuvat Tuuliklaanin reviirille, mutta ovat jo lähtemässä takaisin, kun eivät huomaa merkkejäkään taistelusta. Yhtäkkiä Vatukkakynsi kuitenkin näkee kissajoukon iskevän Tuuliklaanin leiriin. Myrskyklaani ryntää taisteluun mukaan. Hetken taistelun jälkeen puhkeaa myrsky. Mutakynsi ja Haukkahalla pakenevat ja kaksi varjoklaanilaista juoksevat kohti Myrskyklaanin leiriä. Vatukkakynsi ulvaisee käskyn lähteä perään ja häntä vaistomaisesti tottelemaan tottunut Varissulka ryntää perään.

Lehtilampi oli notkon yllä vartioimassa, jos joku tulisi. Pian hän kuulee metsästä juoksevia kissoja ja juuri kun on huutamassa varoitusta kaksi varjoklaanilaista tuuppaavat häntä taaksepäin. Lehtilammen ohi juoksevat tunkeilijat putoavat notkoon, mutta myös hän meinaa pudota. Lehtilampi saa kiinni notkon reunasta, mutta on lähellä pudota, kun Varissulka saapuu hänen luokseen. Parantaja anelee Varissulkaa pelastamaan hänet, mutta soturi vain seisoo paikoillaan. Lopultakin, kun on jo melkein myöhäistä, hän tarttuu Lehtilampea niskasta ja vetää turvaan. Lehtilammelle paljastuu, että Varissulka rakastaa häntä ja hän tietää rakastavansa myös itse Varissulkaa.

Vatukkakynsi juoksi Mutakynnen ja Haukkahallan perässä salamanvälähdykset ainoana valonaan. Mutakynsi hyökkää Vatukkakynnen kimppuun, mutta hänen kanssaan liittoutunut Haukkahalla pelastaa Vatukkakynnen, koska he ovat veljiä. Haukkahalla kertoo Mutakynnen suostutelleen hänet mukaansa, mutta Mutakynsi kuitenkin paljastaa luvanneensa tehdä Haukkahallasta Tuuliklaanin varapäällikön, ja siten tämä voisi myöhemmin kaapata vallan Jokiklaanissa, jonka Haukkahalla kieltää. Mutakynsi karkaa Haukkahalla perässään ja pian uusi salama valaisee taivaan näyttäen saarella olevan Mutakynnen. Salama oli osunut rannassa olevaan puuhun, joka nyt kaatui Mutakynnen alleen jättäen. Myrsky laantui ja kissat kokoontuivat Vatukkakynnen luo. Haukkahalla raahasi Mutakynnen kuolleen ruumiin pois saaresta ja nyt kun Tähtiklaani oli antanut selvän merkin Tuuliklaanin seuraavasta päälliköstä, Yksiviiksi antoi kaikkien epäilyt anteeksi. Saniaisturkki tajusi kaatuneen puun olevan kuin silta, jota pitkin pääsisi saarelle kokoontumaan täysikuun aikaan. Vatukkakynsi tahtoi juhlistaa asiaa Oravaliidon kanssa, mutta se ei onnistunut niin kauan kun Oravaliito näki Haukkahallassa vain hänen synkät juurensa.