Close

Slider Title

Short Excerpt
See More

Slider Title

Short Excerpt
See More

Our Services

Our services run deep and are backed by over ten years of experience.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.

24.5.2017

Aamunkoi

aamunkoi

Takakansi:

»Suuri tammi kallistui, alkuun hitaasti, sitten nopeammin, nopeammin, kunnes se kaatui rysähtäen maahan. ”Metsä on kuollut”, Hiekkamyrsky sanoi hiljaa. »
Soturikissaklaanien ikiaikainen kotimetsä on tuhoutumassa lopullisesti, kun kaksijalat rakentavat ukkospolun sen halki. Klaanit kärsivät nälkää, eivätkä leiritkään tarjoa enää turvaa. Vaaralliselta matkaltaan palanneet nuoret soturit ovat vaikean tehtävän edessä: miten saada klaanit lähtemään mailtaan kohti uusia asuinsijoja, kohti tuntematonta? Vaikka vihollisklaanit suostuisivatkin yhteistyöhön, reviirien ulkopuolella odottaa arvaamaton maailma eivätkä kissat tiedä, minne mennä. Antaisipa Tähtiklaani jonkin merkin!

Kansikuva:

Kannessa on Oravatassu ja pikkukuvassa uutta kotia etsivät klaanit.

Juoni:

Esinäytöksessä Tulitähti johtaa laihaa kissajoukkoa tyttäristään huolissa oleva Hiekkamyrsky perässään. He molemmat toivovat Oravatassun ja Lehtitassun tulevan takaisin, mutta pelkäävät etteivät he löydä hirviöitä pakoon lähtenyttä Myrskyklaania toisesta paikasta. Harmaaraita uskoo heidän löytävän ja kertoo Tulitähden tehneen oikein laitettuaan klaani etusijalle. Lopussa Hiekkamyrsky miettii kuinka moni kissa on jo menetetty kuun aikana.

Tomuturkki on varma, että tuuliklaanilaiset söisivät vaikka omia pentujaan säilyttättääkseen ylpeytensä. Ajattelemattomana Hiekkamyrsky lipsauttaa, kuinka mikään klaani voisi näin vaikeina aikoina pärjätä, jos se menettäisi pentunsa. Tomuturkki ärähtää Havupennun kuolemasta, muttei koskaan antaisi muiden klaanien komentaa Myrskyklaania. Pian kissat kuulevat ärjyntää Nelipuulta päin ja ryntäävät mäen harjalle katsomaan kirkkaita valoja ja valtavia kaksijalkojen hirviöitä. Yksi kaksijalka alkaa painaa yhtä suurista tammista, jollain terävällä ja kiiltävällä. Tammi kaatuu hitaasti ja sitten nopeammin rysähtäen loputa maahan. Kissat sekä koko mahtava Tähtiklaanin joutuvat vain katsomaan sivusta, voimatta tekemään mitään kun viimeinenkin tammi makaa maassa. Nelipuuta ei enää ole, paikka jossa klaanikissat ovat kokoontuneet niin pitkään kuin itse Tähtiklaani voi muistaa on tuhoutunut. ”Metsä on kuollut. Kenelläkään meistä ei ole enää toivoa”, Hiekkamyrsky naukui hiljaa.

Vain Jokiklaanilla riittää ruokaa kalojen ansiosta, sillä hirviöt ovat ajaneet kaiken riistan pois. Lisäksi kaksijalat kaappaavat kissoja häkkeihin ja Nelipuun tuhoutumisen takia Tulitähti katsoo parhaaksi viedä klaani turvaan Aurinkokiville.

Suurella taivalluksella olleet kissat Vatukkakynsi, Oravatassu, Myrskyturkki, Keltaturkki ja Varistassu ovat yhä surullisia Sulkahännän uhrautumisesta Kuohuvan Veden Heimon pelastamiseksi. Kissat kulkevat Tuuliklaanin reviirillä ja tapaavat luisevan Pöllötassun, jonka ei vielä kuuluisi olla oppilas. Myös Seittijalka saapuu paikalle kysyen kuka tahtoo puhua Pitkätähdelle. Pian hän yllättyy muistaessaan Varistassun.

Pitkätähti tulee Aurinkokiville tapaamaan Tulitähteä. Hän pyytää tätä johtamaan klaanit turvaan, sillä pelkää kissojen kuolevan pian nälkään. Tulitähti sanoo, että toisten klaanien pitäisi suostua lähtemään myös ja Pitkätähti suostuu odottamaan.

Oravatassu löyttää kaksijalkojen kaappaamat kissat ja Harmaaraidan johtamana jotkut lähtevät pelastamaan kaksijalkojen kaappaamia kissoja ja he onnistuvat vapauttamaan kaikki. Harmaaraidan vapauttaessa viimeistä kissaa hän ei kuitenkaan itse kerkeä juosta karkuun ja kaksijalat saavat hänet kaapattua. Kissat saavat myös tietää Tiikeritähden olevan Perhonsiiven ja Haukkahallan isä.

Keltaturkki juoksee hädissään myrskyklaanilaisten luo ja kertoo kaksijalkojen tuhoavan Varjoklaanin leiriä. Myrskyklaanilaiset lähtevät apuun, mutta Varjoklaanin kissoja pelastaessaan puu kaatuu Tulitähden päälle ja hän menettää yhden elämän. Se saa kaikki päälliköt tajuamaan, ettei metsä ole enää turvallinen ja he päättävät lähteä. Jokiklaanin vanha parantaja Mutaturkki on kuitenkin liian sairas lähtemään, mutta Myrskyklaanin klaaninvanhimmat jäävät hänen luokseen viettämään viimeisiä päiviään, kun nuoremmat pelastuvat. Kissat yöpyvät Ohran ja Korppitassun tilalla ja jokaiselle riittää vatsan täydeltä hiiriä. Tulitähti sanoo hyvästit ikiajoiksi vanhalle ystävälleen Korppitassulle ja kissat suuntaavat Korkokiville. He näkevät Keskiyön ennustaman kuolleen soturin tähdenlentona, joka näyttää tietä kohti Kuohuvan Veden Heimoa.

Lehväpilvi menetti metsässä jo kolme pentuaan, mutta onneksi Koivupentu kestää rankan matkan. Taivalluksen jälkeen neljä klaania tapaavat Kuohuvan Veden Heimon ja saavat Kivistänäkijältä luvan olla heimossa niin kauan kuin tarpeelliseksi näkevät. Puroon rakastunut Myrskyturkki päättää jäädä asumaan heimoon. Pitkätähti antaa Varistassulle soturinimen, jonka hän Sulkahännän muistoksi saa itse päättää Varissulaksi. Oravatassu kertoo tunteistaan Vatukkakynttä kohtaan ja kolli myöntää tuntevansa samoin häntä kohtaan.

Kissojen jatkaessa he löytävät suuren järven, jota ympäröi joka klaanille sopiva alue. Lehtitassu uskoo sen olevan klaanien uusi koti, ja hän uskoo Tähtiklaanin näkevän kissat siellä, koska hän näki Hopeahännän kaikkine tähtineen heijastuvan järven pinnasta.