Close

Slider Title

Short Excerpt
See More

Slider Title

Short Excerpt
See More

Our Services

Our services run deep and are backed by over ten years of experience.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.

23.5.2017

Kuunnousu

kuunnousu

Takakansi:

»Ikuisen Metsästyksen Heimo on luvannut, että toisesta heimosta tulee kissa, hopeanhohtoinen muukalainen, joka pelastaa meidät Terävähampaalta ikiajoiksi.»
Tähtiklaanin valitsemat kissat ovat palaamassa kotiin pitkältä matkaltaan. Vuoristossa he tapaavat villien kissojen heimon, jolla on omat vaaralliset salaisuutensa ja ennustuksensa. Samaan aikaa klaanien kotimetsässä tuho on alkanut, riista on vähissä ja sota klaanien välillä näyttää väistämättömältä. Ehtivätkö matkalaiset kotiin ajoissa pelastaakseen klaaninsa?

Kansikuva:

Kannessa on Sulkahäntä.

Juoni:

Esinäytöksessä Kivistänäkijä kokoaa Kuohuvan Veden Heimon ja kertoo Ikuisen Metsästyksen Heimon antaneen hänelle ratkaisun ongelmaan. Hopeahohtoinen kissa tulisi heidän luokseen ja pelastaisi heidät Terävähampaalta.

Myrskyturkki on kateellinen Oravatassun ja Vatukkakynnen hyvästä suhteesta. Kissat aloittavat paluumatkan metsään Keskiyön saattamana. Myrskyturkki huolestuu Varistassun ja Sulkahännän tunteista toisiaan kohtaan, ja itse koittaa vakuutella ettei hänellä ole vakavia tunteita Oravatassua kohtaan. Pian matkalaiset törmäävät Suloon ja päättävät levätä. Lepohetki kuitenkin kekskeytyy nopeasti kahden ketun tullessa paikalle. Klaanikissat valmistautuvat taisteluun, mutta Keskiyö sovittelee asiat lupaamalla ketuille, että he ovat vain ohikulkumatkalla. Kissat päättävät mennä kotiin toista reittiä vuorien kautta. Sulo yrittää varoittaa matkalaisia jostain vuorilla olevasta, mutta Keskiyö keskeyttää hänet, ja matkalaiset jatkavat ilman heitä.

Tulitähti kertoo klaanilleen puita kaatavasta hirviöistä, jotka hän näki Lehtitassun, Harmaaraidan, Hiekkamyrskyn ja Pilvihännän kanssa. Tulitähti kokoaa partion jonka kanssa lähtee Varjoklaaniin puhumaan metsän alkaneesta tuhosta. Partio törmää Ruosteturkin johtamaan Varjoklaanin partioon ja syntyy pieni kahakka. Sen loputtua Tulitähti koittaa päästä Mustatähden puheille, mutta Ruosteturkki ei suostu väittäen, että Varjoklaani voi aina syödä Haaskalan rottia.

Aamulla Lehtitassu lähtee ystävänsä Ratamohännän kanssa selvittämään onko myös Tuuliklaanilla vaikeuksia. He törmäävät rajapartioon ja Lehtitassu kiinnittää huomiota tuuliklaanilaisten laihuuteen. Partio ajaa heidät Jokiklaanin reviirille, jossa he tapaavat Perhonsiiven. Parantajaoppilas tuo heille rauhoittavia yrttejä ja kertoo haistaneensa Tuuliklaanin rajamerkeissä viimeaikoina pelkotuoksua. Hän myös kertoo etteivät kaksijalat ole Jokiklaanille uhaksi. Lehtitassu ja Ratamohäntä lähtevät taas pakoon Haukkahallan partioineen lähestyessä. Lehtitassun mielestä Haukkahalla muistutti jotain toista kissaa.

Valittujen matkaseurue on jo päässyt vuorille. Kotka meinaa napata Myrskyturkin, mutta hänelle ei käy kuinkaan. Myrskyturkki alkaa puhua Varistassusta sisarelleen, mutta Sulkahäntä vain puolustelee heidän suhdettaan. Sulkahäntä liukastuu vesiputouksella ja Varistassu pelastaa hänet. Vuoristojoen tulviessa se painaa Myrskyturkin pohjaan ja kolli luulee jo loppunsa koittaneen.

Perhonsiiven opettaessa Lehtitassua kalastamaan, Myrskyklaanin parantajaoppilas miettii saisiko hän olla Jokiklaanin reviirillä. Perhonsiipi rauhoittelee häntä ja sanoo, että parantajaoppilaina he saavat olla missä haluavat. Lehtitassu ei kuitenkaan usko tätä ja Haukkahallan saapuessa Perhonsiipi tuuppaa tämän jokeen piiloon. Lehtitassu ui sivummalle ja salakuuntelee kaksikkoa. Haukkahalla ihannoi Tiikeritähteä ja muistuttaa Vatukkakynsttä, joka saa Lehtitassun miettimään olisiko Tiikeritähti heidän molempien isänsä.

Tulvasta selvinneet suojaa vailla olevat matkalaiset tapaavat mutaturkkisia kissoja, jotka puhuvat keskenään miettien voisiko Myrskyturkki olla se, jota he ovat odottaneet. Kissat esittäytyvät ja kertovat olevansa Kieleke Jolla Kotkat Pesivät ja Puro Jossa Pikkukalat Uivat. He vievät klaanikissat Kuohuvan Veden Heimoon.

Tulitähti, Ratamohäntä ja Tomuturkki ovat nähneet Tuuliklaanin riistavarkaissa, joten Tulitähti lähtee uuden partion kanssa jututtamaan asiasta Pitkätähteä. Matkalla he kuitenkin törmäävät Mutakynteen ja Lovikorvaan, jotka hakevat Pitkätähden partioineen Myrskyklaanin partion luo. Epätoivoinen Pitkätähti väittää Myrskyklaanin koittavan häätää Tuuliklaani reviiriltään. Rauhanomainen Tulitähti taas koittaa selvittää tilanteen ja jopa tarjoaa uutta liittoa klaanien välille. Pitkätähti ei kuitenkaan suostu ja Tulitähti päättää tällä kertaa vain varoittaa, että jos riistavarkaudet jatkuisivat Myrskyklaanin täytyisi hyökätä. Leiriin palattuaan Tuhkamarja kertoo Tulitähdelle ettei ole saanut Tähtiklaanilta mitään merkkiä.

Samaan aikaan klaanikissat pääsevät tapaamaan Kuohuvan Veden Heimon johtajaa Terävistä Kivistä Näkijää. He aterioivat ja tutustuvat heimon tapoihin. He kuitenkin myös huomaavat jonkun huolestuttavan heimokissoja, mutta Tähti Joka Hohtaa Vedessä väittii kaiken olevan kunnossa.

Kivistänäkijä sanoo, että klaanikissat saavat jäädä niin pitkäksi aikaa kun tahtovat ja he päättävät odottaa Keltaturkin lavan parantumiseen asti. Myöhemmin illalla Puron tullessa kekustelemaan Myrskyturkin kanssa, kolli kuitenkin huomaa heimokissojen toivovan, että he jäisivät sinne lopullisesti. Seuraavana aamuna kaikki muut klaanikissat paitsi Keltaturkki lähtevät riistanpyytäjien kanssa metsästämään. Puro opettaa klaanikissoille näppäriä vuorilla metsästyksessä hyödyllisiä keinoja.

Muutaman päivän päästä Myrskyturkki on alkanut jo tottua heimoelämään ja hän on huomannut tuntevansa jotain vahvaa Puroa kohtaan. Keltaturkki ilmoittaa parantuneensa ja klaanikissat koittavat jatkaa matkaa, mutta heimokissat estelevät heitä. Kivistänäkijä kertoo olevan näkemisen eli eräänlaisen kokoontumisen aika. Kissat kokoontuvat Terävien Kivien Luolaan, ja Kivistänäkijä kertoo saaneensa Ikuisen Metsästyksen Heimolta enteen, joka lupasi hopeanhohtoisen kissan pelastavan heimon Terävähampaalta. Kivistänäkijä pitää huonona enteenä sitä, että Myrskyturkki liukastui lätäkköön. Sen jälkeen hän kertoo Terävähampaan olevan vuorileijona ilman harjaa, ja että se tappaa ja syö heimokissoja. Hän myös kertoo Myrskyturkin olevan ennustuksen kissa, joka pelastaisi heidät. Pian muut klaanikissat häädetään ja Myrskyturkki otetaan vangiksi. Puron lähestyessä Myrskyturkkia tämä vain torjuu hänet.

On puolikuu, joten parantajat oppilaineen kokoontuvat. Tuhkamarja toivoo saavansa enteen kaksijaloista ja Pikkupilvi kertoo varjoklaanin syövän nykyään Haaskalan rottia. Tuuliklaanin parantaja puolestaan kertoo kaikkien kanien olevan myrkytetty, joten niitä ei voi syödä. Aluksi Lehtitassu uneksii vesiputouksella asuvista epätoivoisista kissoista, mutta seuraavaksi hän näkee Täplälehden. Täplälehti kertoo ettei voi nähdä Oravatassua, mutta Oravatassu on jo matkalla kotiin toisten esi-isien varjelemana.

Kissat odottavat lähellä heimon kotiluolaa, mutta heidät löydetään ja häädetään pois reviiriltään. He onnistuvat silti hiipimään takaisin ja huomaavat Terävähampaan jahtaamassa heimokissoja. Heimo ei kerkeä huomioida Myrskyturkkia, joten klaanikissat käyttävät tilaisuuden hyväkseen ja pelastavat hänet. Hetken käveltyään klaanikissat huomaavat olevansa eksyneitä, mutta törmäävät tuntemattomiin heimokissoihin.

Tuhkamarja ja Lehtitassu kertovat myrkytetyistä kaneista ja kieltävät kaikkia syömästä niitä. Klaani on kuitenkin nälissään ja Kirjohäntä ei välitä enää. Hän syö kania ja pian valittaa jo mahakivuista. Tuhkamarja ei saa häntä pelastettua ja hän menehtyy. Pilvihäntä ja Kirkassydän ovat mystisesti kadonneet ja heidän pentunsa Valkotassu pyytää Tulitähdeltä lupaa etsiä heitä, jota Tulitähti ei kuitenkaan hyväksy. Pian myös Lehväpilven ja Tomuturkin pentu, Havupentu kuolee.

Muukalaiset kertovat olleensa lähetetty surmaamaan Terävähammas, mutta koska he epäonnistuivat he eivät päässeet takaisin heimoon. Kissat kertovat nimikseen Hyökkäävän Kotkan Kynsi, Kallio Jolle Lumi Kinostuu ja Lintu Joka Ratsastaa Tuulella. Myrskyturkin saalistaessa Oravatassun kanssa hän tajuaa ettei tunne oppilasta kohtaan samanlaista vetoa kuin Puroon.

Unessaan Myrskyturkki tapaa Hopeavirran, joka kehottaa tätä kunnioittamaan heimoa. Myrskyturkki ja muut päättävät palata heimosta karkotettujen kissojen kanssa, ja matkalla he miettivät kuinka voisivat kukistaa Terävähampaan.

Lehtitassu ja Ratamohäntä ovat jälleen metsässä. Ratamohäntä ajautuu Jokiklaanin rajalle, ja Haukkahalla näkee hänet. Hän vie Ratamohäntää Jokiklaanin leiriä kohti, mutta he törmäävät Perhonsiipeen. Perhonsiipi suostuttelee veljensä vapauttamaan Ratamohännän ja samalla Lehtitassu selvittää hänen tahtovan vallata Myrskyklaani. Hän myös kuulee Haukkahallan olevan uusi varapäällikkö Usvajalan katoamisen takia ja kuulee Perhonsiiveltä, että Tiikeritähti on heidän isänsä.

Heimon luo päästyään he kertovat ideansa kuolonmarjoilla täytetystä kanista, joka tarjottaisiin Terävähampaalle. Kivistänäkijä on raivostunut Kotkankynnelle, Kalliolle ja Linnulle, mutta suunnitelmaa kokeillaan. Terävähammas saapuu, mutta viisveisaa kanista. Kaikki paitsi Varistassu pääsevät karkuun ja silloin Sulkahäntä kertoo tämän olevan hänen tehtävänsä. Hän hyppää katossa olevaan tippukiveen ja putoaa sen mukana suoraan Terävähampaan päälle. Terävä kivi tappaa vuorileijonan, mutta myös Sulkahäntä loukkaantuu vakavasti. Viimeisinä sanoinaan hän pyytää Myrskyturkkia pelastamaan klaanit puolestaan ja hyvästelee Varistassun. Myrskyturkkia harmittaa ettei hän ollutkaan se hopeanhohtoinen kissa ja hän näkee Sulkahännän ja Hopeavirran hopeiset hahmot, mutta silmiään räpäyttämällä ne katoavat.

Jälleen Lehtitassu näkee unen hirviöistä, jotka puu toisensa jälkeen tuhoavat metsää. Täplälehti kertoo hänelle, ettei Tähtiklaani voi tällä kertaa auttaa heitä. Herättyään Lehtitassu saa kuulla Hiiriturkin loukkaantumisesta hirviöön törmättyään. Lehtitassu lähtee Ratamohännän kanssa slvittämään mistä hirviöt oikein tulivat ja löytävät Usvajalan hajujäljen. Kaksikko löytää myös häkin, jonka sisällä on kotikisujen ruokaa. Lehtitassu menee katsomaan voisiko ruokaa viedä klaaninvanhimmille ja sairaimmille, mutta häkki meneekin kiinni ja Lehtitassu jää loukkuun.

Oravatassu näkee unta, missä on suljetussa ja ahtaassa tilassa huutaen Lehtitassua. Hän herää ja kissat jatkavat matkaansa, kun heimokissat ja Kivistänäkijä ovat haudanneet Sulkahännän. Kahden päivän vaellettuaan kissat näkevät Korkokivet ja tajuavat olevansa lähellä kotiaan.