Close

Slider Title

Short Excerpt
See More

Slider Title

Short Excerpt
See More

Our Services

Our services run deep and are backed by over ten years of experience.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.

21.5.2017

Vaarallinen polku

vaarallinenpolku

Takakansi:

»’Mitä tapahtui?’ Tulisydän toisti. ’Kuka teki tämän?’ Kirkastassu päästi heikkoa vaikerrusta, joka otti hiljalleen sanojen muodon. Tulisydän tuijotti oppilasta kauhun vallassa, kun ymmärsi lopulta, mitä tämä yritti sanoa. ’Lauma, lauma’, Kirkastassu kuiskasi. ’Tapa, tapa.’»
Varjoklaani on saanut uuden vahvan päällikön, Tiikeritähden. Tulisydän pelkää, että hänen kostonhimoisen vihollisensa nousu liittyy painajaisiin, jotka piinaavat häntä öisin. Samaan aikaan reviireiltä löytyvät riistantähteet, oudot hajut ja varoittavat enneunet herättävät soturien epäilykset: metsässä vaanii salaperäinen uhka, jollaista ei ole ennen nähty. Myrskyklaanin päällikkö Sinitähti on kääntänyt selkänsä soturiesi-isille, eikä hänestä ole Tulisydämelle apua. Onko Tähtiklaani hylännyt heidät iäksi?

Kansikuva:

Valkea kissa kannessa on Pilvihäntä ja jokeen Sinitähden avuksi loikkaava kissa on Tulisydän.

Juoni:

Esinäytöksessä lauma Myrskyklaanin reviirille paenneita koiria päättää koko metsän kuuluvan heille.

Sekasorrossa olleen Varjoklaanin uudeksi päälliköksi on noussut Myrskyklaanista karkotettu Tiikeritähti. Varjoklaanilaiset eivät kuitenkaan tiedä Tiikeritähden teoista, ja koska he tarvitsevatkin nyt vahvaa johtajaa, he hyväksyivät tämän päälliköksi. Myrskyklaani varautuu Varjoklaanin hyökkäykseen, mutta päivät kuluvat ja mitään ei tapahdu.

Myrskyklaanilaisten huolehtiessa Tiikeritähdestä heidän reviirillään vaanii toinenkin uhka. Heidän reviirillään haistetaan koiran hajua, mutta Tulisydän uskoo sen olevan vain kaksijalkojen lemmikkikoira. Kuitenkin Tuhkamarja saa enteen, jossa sanotaan: ”Lauma, lauma. Tapa, tapa”

Sinitähti, joka uskoo Tähtiklaanin kääntäneen heille selkänsä, masentuu entisestään, kun kuulee koiran hajusta reviirillään. Hän myös uskoo yhä enemmän Tähtiklaanin hylänneen heidät tulipalon, vähäisen riistan ja Haukan napanneen kuuron Lumipennun takia. Sinitähti ei suostu enää tekemään päällikön tehtäviään, kuten nimittämään uusia sotureita. Hänestä ei myöskään ole apua Tulisydämelle, joka joutuu nyt huolehtimaan koko klaanista.

Metsästä löytyy koirien tappama linnunraato, mutta Sinitähti uskoo tuuliklaanilaisten napanneen sen. Päällikkö, joka ei enää ole oma itsensä vaatii taistelua, mutta Tulisydän järjestää keskustelun Pitkätähden kanssa, jotta taistelua ei syntyisi. Sinitähti raivostuu tästä Tulisydämelle, mutta antaa tämän olla varapäällikkö. Hän sanoo, että kuolemansa jälkeen Tulisydän on oiva päällikkö johtamaan pettureiden klaania.

Kokouksessa kerrotaan Väärätähden kuolleen ja Leoparditähden tulleen uudeksi päälliköksi. Koska Jokiklaani antoi Myrskyklaanin olla reviirillään tulipalon ajan Leoparditähti tahtoo vastineeksi siitä Aurinkokivet, ja hyökkää. Taistelussa Kiviturkki ja Usvajalka hyökkäävät Sinitähden kimppuun, mutta päällikkö ei voi satuttaa omia pentujaan. Tulisydämen on pakko paljastaa sotureille Sinitähden olevan heidän emonsa, ja vaikkeivat he uskokaan he päättävät perääntyä. Harmaaraita puolestaan auttaa taistelussa Tulisydäntä, joten Leoparditähti häätää tämän ja Harmaaraita palaa taistelun voittaneeseen Myrskyklaaniin. Sinitähti suostuu ottamaan yhden uuden petturin muiden petturien joukkoon.

Koska Pilvitassu on ainoa oppilas, joka ei usko Tähtiklaaniin Sinitähti suostuu nimittämään vain hänet soturiksi. Sotureiksi tarpeeksi vanhat oppilaat Nopsatassu ja Kirkastassu päättävät todistaa olevansa valmiita sotureiksi ja lähtevät salaa ajamaan Käärmekivillä asuvia koiria pois. Koirat hyökkäävät oppilaiden kimppuun ja Kirkastassu loukkaantuu vakavasti. Naaraaseen rakastunut Nopsatassu puolustaa urheasti tätä, mutta kun heidät löydetään on liian myöhäistä ja Nopsatassu on kuollut. Kirkastassu viedään leiriin parantumaan. Hänen toinen puoli kasvoistaan on täysin raadeltu. Hänen korvansa on riekaleinen ja hän on menettänyt silmänsä. Sinitähti nimeää hänet uudelleen Irvinaamaksi juuri kun hän on kuolemaisillaan. Tuhkamarja onnistuu pelastamaan hänet, mutta ainut asia mitä hän muistaa ovat sanat: ”Lauma, lauma. Tapa, tapa.”

Tulisydän joutuu päättämään Tiikeritähden pennuille Vatukkatassulle ja Keltatassulle mestarit. Hän ottaa Vatukkatassun itselleen ja antaa Keltatassun Saniaisturkille. Hiekkamyrsky loukkaantuu kun ei saanut oppilasta ja hänen ja Tulisydämen välit kärsivät.

Myrskyklaani huomaa Tiikeritähden ruokkivan koiria kaneilla ja pian tajutaan hänen käyttävän koiria kostonaan Myrskyklaanille. Löydetään kuolleista kaneista tehty ketju, joka vie Myrskyklaanin leiriin ja ketjun loppuna on Tiikeritähden tappama Juovanaama, jotta koirat pääsisivät kissan veren makuun. Tulisydän käskee klaanin mennä Aurinkokiville turvaan, mutta valitsee joitain kissoja johdattamaan koirat joelle, jonne niiden kuuluisi hukkua. Suunitelmana on että yksi kissa kerrallaan juoksee vähän matkaa koirat perässään, mutta ettei hän väsy hän kiipeää puuhun turvaan ja seuraava kissa lähtee matkaan. Noin tehtäisiin joelle asti ja Tulisydän olisi viimeinen kissa. Suunnitelma etenee loistavasti, mutta kun on Tulisydämen vuoro Tiikeritähti hyökkää hänen kimppuunsa ja pitelee häntä niin kauan paikallaan, että koiralauman johtaja tarttuu Tulisydäntä niskasta. Silloin Tiikeritähti pakenee, mutta Sinitähti loikkaakin esiin ja onnistuu houkuttelemaan kaikki koirat jokeen, jonne ne hukkuvat. Sinitähti kuitenkin oli myös itse mukana ja Tulisydän hyppää tämän avuksi. Virta on kuitenkin todella voimakas eikä hän onnistu vetämään päällikköä turvaan yksin. Pian jokee loikkaa kaksi Jokiklaanin kissaa Usvajalka ja Kiviturkki ja kolmestaan he saavat Sinitähden rannalle turvaan. Sinitähti ei ole vielä kuollut, mutta kaikki tietävät ettei häntä voi pelastaa. Usvajalka ja Kiviturkki tunnistavat viimein hänet emokseen ja antavat hänelle anteeksi. Sinitähti kertoo Tulisydämelle ”Vain tuli voi pelastaa klaanin”- ennustuksesta ja kertoo Tulisydämen olevan ennustuksen tuli. Sen jälkeen Sinitähti kuolee ja lähtee entisen kumppaninsa Tammisydämen saattamana Tähtiklaaniin.