Close

Slider Title

Short Excerpt
See More

Slider Title

Short Excerpt
See More

Our Services

Our services run deep and are backed by over ten years of experience.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.

21.5.2017

Pimeyden hetki

pimeydenhetki

Takakansi:

»Neljästä tulee kaksi. Leijona ja tiikeri kohtaavat taistelussa, ja metsä hukkuu veren valtaan.»
Tiikeritähden vallanhimo syöksee metsän pahempaan vaaraan kuin koskaan aiemmin, ja klaanipäälliköiden on tehtävä vaikeita valintoja. Tähtiklaanin pahaenteiset sanat askarruttavat Tulitähteä. Edessä on viimeinen taistelu metsän kohtalosta, mutta kaikki ei menekkään niin kuin Tulitähti on kuvitellut. On enteiden täyttymisen aika, ja pimeyden hetki koittaa Myrskyklaanille…

Kansikuva:

Vihreä silmäisen Tulitähden alla on Tiikeritähti, Tulitähti sekä Ruoska taistelemassa.

Juoni:

Esinäytöksessä Tiikeritähti menee kaksijalkalaan tapaamaan Veriklaanin päällikköä Ruoskaa. Vallanhimoinen Tiikeritähti pyytää Ruoskaa ja nimensä mukaista Veriklaania apuun koko metsän valtaamisessa. Vastalahjaksi avusta Tiikeritähti lupaa Ruoskalle osan metsästä.

Tulisydän, Usvajalka ja Kiviturkki kantavat Sinitähden ruumiin Sinitähden pesälle. Jokiklaanin soturit hyvästelevät emonsa ja pian tämän jälkeen päällikön ruumis haudataan. Tulisydän lähtee Tuhkamarja mukanaan Kuukivelle ottamaan vastaan uuden nimensä ja yhdeksän henkeään. Kaikki menee hyvin kunnes Tulisydämen seremonia keskeytyy ja hän näkee luukasan ja joessa virtaavan veren. Sinitähti tulee hänen luokseen ja lausuu sanat: ”Neljästä tulee kaksi. Leijona ja tiikeri kohtaavat taistelussa, ja metsä hukkuu veren valtaan.” Myrskyklaanin leiriin päästyään Tulitähti nimittää varapäälliköksi Valkomyrskyn, joka yllättyy tästä.

Tulitähti on huomannut Mustaraidan -Tiikeritähden läheisen ystävän- olevan tekemisissä Varjoklaanin kanssa. Pian Ratamopentu löydetään myrkytettynä, mutta onneksi hänet saadaan kuntoon. Ratamopentu kertoo saaneensa kuolonmarjoja Mustaraidalta vastineeksi siitä, ettei hän kertoisi soturin käyneen Varjoklaanissa. Pentu oli syönyt marjoja, koska ei tiennyt niiden olevan myrkyllisiä. Mustaraita karkotetaan myös klaanista, ja hän menee Varjoklaaniin Tiikeritähden luo. Tulitähti vaihtaa Irvinaaman nimeksi Kirkassydän, josta Pilvihäntä ilahtuu kovasti.

Kokouksessa Tiikeritähti kertoo haluavansa liittää kaikki klaanit yhdeksi klaaniksi. Leoparditähti on jo suostunut siihen, joten Jokiklaani on mukana. Myrskyklaani ja Tuuliklaani eivät kuitenkaan suostu tähän ja kun Tulitähti aikoo kertoa Tiikeritähden petollisuudesta pilvet tulevat kuun eteen ja puhkeaa myrsky. Tiikeritähti sanoo sen olevan merkki ja kokous loppuu.

Harmaaraitaa huolettaa kuinka hänen pentunsa voivat Jokiklaanissa ja Tulisydämen sekä matkalla vastaan tulleen Korppitassun kanssa he lähtevät Jokiklaaniin vakoilemaan. Siellä he näkevät Usvajalan, Kiviturkin sekä Harmaaraidan pentujen Sulkatassun ja Myrskytassun olevan Tiikeritähden takia vankeja. Tiikeritähti pitää heitä vankeina, koska epäilee heidän puoliverisinä olevan pettureita. Kiviturkki kuitenkin saa mahdollisuuden todistaa uskollisuutensa, jos suostuu tappamaan muut puoliveriset. Hän kuitenkin kieltäytyy ja Tiikeritähti käskee Mustaraidan tappaa hänet. Kiviturkki on voitolla, kunnes Mustajalka saa käskyn mennä mukaan ja hän surmaa Kiviturkin.

Tulisydän, Harmaaraita ja Korppitassu onnistuvat pelastamaan Usvajalan, Sulkatassun ja Myrskytassun. Tiikeritähden perustaman Tiikeriklaanin partio kuitenkin löytää heidät ja hyökkää, mutta onneksi Myrskyklaanin partio tulee apuun ja saattaa jokiklaanilaiset Myrskyklaanin leiriin turvaan. Samana päivänä Tiikeriklaani hyökkää Tuuliklaaniin ja Tiikeritähti tappaa Takiaistassun varoituksena Tuuliklaanille. Kun Tulitähti on metsässä ja kumartuu juomaan vettä, hän näkee oman kuvansa sijasta leijonan ja tajuaa sen olevan merkki Tähtiklaanilta.

Myrskyklaani ja Tuuliklaani valmistautuvat taisteluun Tiikeriklaania vastaan, mutta kissat järkyttyvät nähdessään Tiikeriklaanin tukena olevan Veriklaanin. Tiikeritähti alkaa määräillä Veriklaania, josta sen johtaja Ruoska hermostuu. Tulitähti kertoo Ruoskalle kaiken mitä Tiikeritähti on tehnyt, joten Ruoska ilmoittaa ettei Veriklaani osallistu taisteluun. Siitä Tiikeritähti raivostuu ja hyökkää pienikokoisen Ruoskan kimppuun. Ruoska viiltää Tiikeritähden koko vatsan pituisen syvän haavan, johon Tiikeritähti kuolee menettäen kerralla kaikki yhdeksän henkeään. Se ei kuitenkaan riitä Ruoskalle, joka nyt tahtoo koko metsän itselleen.

Neljä klaania yhdistyvät ja kutsuvat itseään Leijonaklaaniksi. Monia kuolee taistelussa ja myös Ohra ja Korppitassu ovat mukana. Yksi menehtyneistä on Myrskyklaanin varapäällikkö Valkomyrsy, joka kuolee Tulitähden silmien edessä. Viimeisinä sanoinaan hän kertoo olleensa yllättynyt päästyään varapäälliköksi ja että hän toivoo Harmaaraidasta uutta varapäällikköä. Tulitähti huomaa, ettei Ruoskaa näy missään ja lähtee etsimään tätä. Viimein hänet löydettyään Tulitähti ja Ruoska taistelevat ja Tulitähti menettää hengen. Ruoska yllättyy kuolleen päällikön nousevan ylös jolloin Tulitähti kertoo sen olevan Tähtiklaanin ansiota. Hän tappaa Ruoskan, joka puolestaan ei usko Tähtiklaaniin, ja sen takia kuolee lopullisesti. Loputkin veriklaanilaiset ajetaan pois ja Tulitähti nimittää Harmaaraidasta uuden varapäällikön Valkomyrskyn toiveiden mukaan. Klaanit palaavat taas neljäksi ja metsä on ennallaan.