Close

Slider Title

Short Excerpt
See More

Slider Title

Short Excerpt
See More

Our Services

Our services run deep and are backed by over ten years of experience.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.

19.5.2017

Salaisuuksien metsä

salaisuuksienmetsa

Takakansi:

»Kirkas aamu oli päättymäisillään. Auringon eteen kerääntyi pilviä,  ja hento tuulenvire oli yltynyt tasaisen navakaksi puhuriksi. Tulisydäntä vapisutti, eikä hän tiennyt, johtuiko se enemmän kylmyydestä vai pahoista aavistuksista.»
Soturikissaklaanien välit ovat vanhojen reviirikiistojen takia edelleen kireät, ja jotkut soturit käyttäytyvät selittämättömällä tavalla. On vaikea tietää, keneen luottaa ja kenelle olla uskollinen. Samaan aikaan luonnon voimat näyttävät mahtinsa: ankaran kylmyyden jälkeen sää viimein lämpenee, mutta hiirenkorvan aika tuo reviirejä uhkaavan tulvan.
Myrskyklaanin urhea soturi Tulisydän on päättänyt saada selville totuuden klaaninsa entisen varapäällikön Punahännän salaperäisestä kuolemasta. Etsiessään vastauksia hän pääsee sellaisten salaisuuksien jäljille, jotka joidenkuiden mielestä olisi parempi jättää selvittämättä…

Kansikuva:

Kannessa on Harmaaraita ja hänen allaan olevassa kuvassa taistelevat Tulisydän ja Tiikerikynsi.

Juoni:

Esinäytöksessä Tammisydän tuo Jokiklaaniin kaksi pentua, jotka väittää löytäneensä metsästä. Hän vie lämpöä ja maitoa tarvitsevat pakkasessa paleltuneet pennut pentutarhaan ja pyytää yhtä kuningatarta Harmaaläiskää huolehtimaan pennuista. Juuri omat pentunsa menettänyt naaras suostuu ja haistaa pennuissa Myrskyklaanin tuoksun. Hän ei kuitenkaan usko Tammisydämen varastaneen toisen klaanin pentuja ja antaa asian olla.

Tulisydän tietää Tiikerikynnen hautovan jotain ja aikoo selvittää totuuden hänestä. Hän lähtee tapaamaan Korppitassua ystävänsä Harmaaraidan kanssa Ohran tilalle. Korppitassu vahvistaa nuorempana näkemänsä, eli sen että Tiikerikynsi surmasi Punahännän Aurinkokivillä käydyn taistelun aikana. Hän myös kertoo, että Tammisydän oli sanonut ettei kukaan Myrskyklaanilainen saisi koskaan vahingoittaa Kiviturkkia. Silloin Punahäntä hyökkäsi Tammisydäntä päin ja he törmäsivät kallioon, josta syntyi kivivyöry. Punahäntä pääsi vyöryn alta pois, mutta Tammisydän jäi sen alle ja menehtyi. Tulisydän tahtoo vielä varmuuden asiasta ja lähtee Harmaaraidan kanssa tapaamaan Tammisydämen tytärtä ja Kiviturkin siskoa eli Usvajalkaa. Hän vahvistaa Tammisydämen kuoleman kivivyöryssä ja kertoo ettei tiedä mitä Tammisydän tarkoitti sanoillaan Kiviturkista.

Tulisydän tajuaa, että Tuhkatassun onnettomuus olikin vain Tiikerikynnen ansa Sinitähdelle. Hän lähtee takaisin Jokiklaaniin ja tapaa salaa Usvajalkaa, joka hakee emonsa Harmaaläiskän Tulisydämen pyynnöstä kuulla lisää Tammisydämestä ja Kiviturkista. Usvajalan lähdettyä partioimaan Harmaaläiskä kertoo Tammisydämen tuoneen heidät pieninä pentuina Jokiklaaniin, mutta vaikka hän oli sanonut pentujen löytyneen metsästä, Harmaaläiskä kertoi haistavansa niissä Myrskyklaanin hajun. Lopussa vanha naaras sanoo ettei Usvajalalle ja Kiviturkille saanut kertoa siitä.

Tutkimista kuitenkin vaikeuttavat monet asiat. Ensinnäkin Tulisydämen täytyy autaa Harmaaraitaa Saniaistassun koulutuksessa, joka on viivästynyt tämän mestarin poissaolojen takia. Toiseksi hänen täytyy opettaa siskonpojalleen Pilvipennulle klaanin sääntöjä ja pysyä mahdollisimman kaukana Tiikerikynnestä.

Partiossa olevat Tulisydän ja Harmaaraita huomaavat Usvajalan pentujen ajelehtivan joessa. He pelastavat pennut ja palauttavat Jokiklaaniin huomaten että jokiklaanilaiset ovat joutuneet tulvan takia jättämään leirinsä. Siispä ystävykset tarjoutuvat saalistamaan omalta reviiriltään nälkää näkeville kissoille.

Kokoontumisessa Tulisydän huomaa Yötähden ja Pitkätähden suunnittelevan jotain ja he syyttävät Myrskyklaania Rikkohännän suojelemisesta. Muiden klaanien kissat raivostuvat ja seuraavana päivänä Tuuliklaani ja Varjoklaani hyökkäävät Myrskyklaaniin, mutta Myrskyklaani voittaa.

Hopeavirta synnyttää Harmaaraidan pennut, joten Tulisydän hakee parantajaoppilaaksi ryhtynee Tuhkatassun apuun, koska Keltahammas on etsimässä yrttejä. Tuhkatassu päättää ettei anna Hopeavirran kuolla, mutta epäonnistuu. Hänen pentunsa kuitenkin selviävät ja ne viedään Myrskyklaaniin, missä Kultakukka suostuu huolehtimaan niistä. Tiikerikynsi, joka sai tietää Harmaaraidan ja Hopeavirran suhteesta kertoo siitä klaanille, jonka luottavuus harmaaseen soturiin heikkenee. Jokiklaanilaiset tulevat hakemaan pentuja itselleen, mutta Sinitähti ei suostu vielä, koska pennut eivät niin pieninä selviäisi matkasta. Hän kertoo Tulisydämelle olevansa Usvajalan ja Kiviturkin emo, ja että hän joutui antamaan pennut Tammisydämelle, koska ei olisi muuten päässyt varapäälliköksi. Muuten Ohdakekynsi jolla on tapana ratkaista asiat verta vuodattamalla olisi tullut varapäälliköksi.

Sinitähti antaa Tulisydämelle uuden oppilaan Pilvitassun. Kerran he näkevät Tiikeikynnen johtamassa Rikkotähden luopiojoukkoa kohti Myrskyklaanin leiriä ja kauhukseen tajuavat vahvimpien soturien olevan partioimassa hyökkäyksen tapahtuessa. Leiriin päästyään hyökkäys on jo alkanut ja Tiikerikynsi on Sinitähden pesässä. Hän on juuri surmaamassa päällikköä, kun Tulisydän menee pesään ja pelastaa Sinitähden. Onneksi Jokiklaanin partio saapuu paikalle hakemaan pentuja ja auttaa Myrskyklaania häätämään luopiot. Tulisydän saa selville Rikkohännän olleen juonessa mukana. Tarkoitus oli että taistelu veisi toisten huomion, jolloin Tiikerikynsi surmaisi Sinitähden ja varapäällikkönä nousisi seuraavaksi klaanipäälliköksi. Sinitähti on järkyttynyt Tiikerikynnen teosta ja pyytää Tulisydäntä paljastamaan kaiken mitä tietää Tiikerikynnestä koko klaanille. Tiikerikynsi karkotetaan ja ennen lähtöään hän pyytää vielä läheisimpiä ystäviään mukaan, mutta he kaikki kieltäytyvät. Tulisydän on menossa Keltahampaan luo, mutta näkee tämän syöttävän Rikkohännälle kuolonmarjoja. Parantaja kertoo olevansa Rikkohännän emo ja pian tuon jälkeen kolli kuolee.

Klaani hermostuu kun Sinitähti ei soturilain sääntöjen tapaisesti nimitä uutta varapäällikköä ennen kuuhuippua. Lopulta hän kuitenkin täyttää velvollisuutensa ja Tulisydämestä tulee klaanin uusi varapäällikkö. Sinitähti myös suostuu antamaan pennut Jokiklaanille, mutta Tulisydämen harmiksi myös Myrskyklaanin luottamuksen menettänyt Harmaaraita päättää lähte pentujensa mukaan. Se ei kuitenkaan ole Tulisydämen ainut huoli, sillä koko varapäällikön vastuu lepää nyt hänen lavoillaan.