Close

Slider Title

Short Excerpt
See More

Slider Title

Short Excerpt
See More

Our Services

Our services run deep and are backed by over ten years of experience.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.

19.5.2017

Neljäs oppilas

neljasoppilas

Takakansi:

»Teräväsilmäisen närhen ja karjuvan leijonan jälkeen tulee rauha…»

Myrskyklaanin parantaja Närhisulka ja hänen veljensä Leijonaroihu tietävät kuuluvansa kissakolmikkoon, joka muinaisen ennustuksen mukaan saa käpäliinsä tähtien voiman. Nyt veljekset odottavat Tähtiklaanilta merkkiä siitä, kuka voisi olla kolmas ennustuksen tarkoittama kissa. Samaan aikaan kaksi nuorta Myrskyklaanin kissaa, Kyyhkypentu ja Murattipentu, ovat juuri pääsemässä oppilaiksi. Pian toinen siskoksista näkee enneunen ja alkaa huomata epätavalliset kykynsä.

Keskellä ankaraa hellettä neljä klaania lähettävät yhteisen retkikunnan vaaralliselle matkalle ratkaisemaan kuivuneen järven arvoitusta, ja kolmen valitun kohtalot alkavat kietoutua lopullisesti yhteen.

Kansikuva:

Sinisilmäinen kissa kannessa on Kyyhkytassu ja alareunassa olevassa kuvassa kuvataan ankaraa hellettä, jossa Kyyhkytassu sekä Tiikerisydän matkaavat selvittämään kuivuneen järven syytä.

Juoni:

Esinäytöksessä Sinitähti, Keltahammas, Leijonamieli ja Täplälehti keskustelevat siitä, miksi kolmikon ennustus ei ole vielä toteutunut tai onko se vaarallinen. Keskustelu käydään syrjäisessä paikassa, koska he eivät tahdo muiden kuulevan, mutta silti Sulkahäntä ilmestyy paikalle ja vaatii päästä mukaan. Keltahammas ehdottaa, että he lähettäisivät merkin ennustuksen kolmannesta kissasta, ja kaikki paitsi Sinitähti ovat samaa mieltä. Siitä huolimatta Keltahammas lähettää enteen ja kertoo lähettävänsä sen ennustuksen kolmannelle kissalle.

On kulunut neljä kuuta Paatsamalehden kuolemasta ja klaaneja piinaa armoton järven kuivattanut helle. Närhisulka ja Leijonaroihu koittavat saada selville, kuka on ennustuksen kolmas kissa ja pian Kyyhkytassu saa ennustuksen Keltahampaalta. Ennustuksessa sanottiin: ”Teräväsilmäisen närhen ja karjuvan leijonan jälkee tulee rauha kyyhkyn lempein siivin” Kyyhkytassu on aina voinut aistia asioita pitkien matkojen päähän, mutta luulee sen olevan normaalia kaikille kissoille. Hän kertoo joen tukkineista ruskeista eläimistä, mutta kukaan muu kuin hänen mestarinsa Leijonaroihu ei usko häntä. Leijonaroihu uskoo, että Kyyhkytassu on ennustuksen kolmas kissa ja kertoo sen hänelle Närhisulan kanssa. Oppilas on hämmentynyt ja miettii, miksi hänen pitää olla erilainen.

Leijonaroihu kertoo Tulitähdelle Kyyhkytassun saaneen unen ruskeista eläimistä, ja Tulitähti pyytää kokoontumisessa myös muita klaaneja lähettämään kaksi kissaa hajottamaan joen tukos, joka estää veden pääsyn järveen. Muut päälliköt suostuvat, vaikka heikossa kunnossa oleva Leoparditähti ei niinkään helposti. Kissajoukko lähetetään Leijonaroihu ja Kyyhkytassu mukaan lukien, jolloin Närhisulka jää huolissaan leiriin toivoen ettei heille käy kuinkaan. Kyyhkytassun sisko Murattitassu puolestaan on katkera, koska hänen siskonsa pääsee mukaan, mutta hän itse ei. Muista klaaneista matkalle lähtee Konnajalka ja Tiikerisydän Varjoklaanista, Saraviiksi ja Valkohäntä Tuuliklaanista ja Kukkaturkki ja Värehäntä Jokiklaanista.

Matkalle lähtiessä klaanien välillä oli jännitystä ja erityisesti Jokiklaanilaisten laihuus huomattiin. Kissat tajusivat myös ettei Leoparditähti lähettänyt vahvimpia sotureitaan, koska heidän täytyi vahtia järven vähäisiä kaloja mahdollisilta riistavarkailta. Jo matkan alussa kaksijalat koittavat kaapata kissat, mutta he selviävät. Pian he saavat vainun kanista ja lähtevät jäljittämään sitä kaksijalkalaan. Kanit löydettyään he huomaavat kolmen kotikisun Lumikellon, Pulman ja Sevillan vartioimassa niitä, sillä pelkäävät joutuvansa leikkaajalle, jos kaneille käy jotain. Klaanikissat antavat kanien olla, mutta Lumikello tulee pyytämään Leijonaroihulta pääsisikö mukaan. Leijonaroihun on kuitenkin pakko kieltäytyä, koska matka voi olla liian vaarallinen.

Samaan aikaan Unikkohalla kantaa Marjanenän pentuja, mutta pelkää ettei kolli rakasta häntä vaan edelleen kuollutta Hunajalehvää. Hän lähtee yksin Kuulammelle Närhisulka salaa perässään. Naaraan löydettyään Närhisulka tajuaa tämän toivovan näkevänsä kuolleen sisarensa, mutta pian Viimaturkki tulee paikalle ja kertoo, että voi lähettää Unikkohallan Tähtiklaaniin siskonsa luo. Hän myös sanoo ettei Närhisulan olisi koskaan pitänyt syntyä. Vaikka Närhisulka tietää, ettei pärjää soturia vastaan hän hyökkää Viimaturkin kimppuun. Viimaturkki puolestaan ottaa taistelun pelkkänä leikkinä, mutta lopuksi päättääkin tehdä parantajasta variksenruokaa. Silloin taisteluun liittyy Synkän metsän kissa ja Unikkohallan aneluista huolimatta he eivät lopeta. Närhisulan pelastuksena Hunajalehvä ilmestyy paikalle Tähtiklaanin riveistä ja ajaa Närhisulkaa raadelleet kissat pois. Unikkohalla ei pysty näkemään Hunajalehvää, mutta tähtisoturi kertoo Närhisulalle, että Marjanenä rakastaa Unikkohallaa ja että hänkin kaipaa siskoaan. Parantaja kertoo viestin Unikkohallalle, joka selvästi helpottuu tiedosta.

Matkalla olevat kissat löytävät kuivuneen järven syyn ja tapaavat Aarni nimisen erakon. Aarni kertoo ruskeiden eläimien olevan majavia ja joen tukos on pato. Klaanikissat hyökkäävät majavien kimppuun, mutta epäonnistuvat ja Värehäntä kuolee. He koittavat uutta suunnitelmaa, jossa tuuliklaanilaiset nopeimpina juoksioina houkuttelevat majavat peräänsä samalla kun toiset kissat kotikisujen avustuksella purkavat padon. Kun Leijonaroihu oppilaineen on hakenut kotikisut mukaan suunnitelma toteutetaan ja se onnistuu. Tulvavesi kuljettaa kissat kotiinsa järvelle asti ja he palaavat omiin klaaneihinsa kertomaan kaiken.

Unikkohalla synnyttää Marjanenän pennut, mutta Närhisulka ja Leijonaroihu huomaavat pentutarhan ulkopuolella Synkän metsän kissoja: Haukkahallan, Tiikeritähden ja Närhisulan kimppuun käyneen kissan eli Rikkotähden. He tajuavat Synkän metsän suunnittelevan sotaa.