Close

Slider Title

Short Excerpt
See More

Slider Title

Short Excerpt
See More

Our Services

Our services run deep and are backed by over ten years of experience.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.

19.5.2017

Myrsky nousee

myrskynousee

Takakansi:

»Tulisydän säpsähti hereille. Jokin oli vinossa. Ilma oli tulvillaan pistävää tuoksua, ja oksien läpi virtasi tukahduttavaa usvaa. Puiden lomasta paistoi himmeänoranssia valoa. Voisiko aamu jo sarastaa? Haju voimistui entisestään, ja kauhukseen Tulisydän tunnisti sen. Tulta!»
Tulisydämen tehtävä Myrskyklaanin varapäällikkönä on vaikea. Kaikki eivät hyväksy hänen asemaansa, ja klaanin päällikkö Sinitähti on entisen varapäällikön petollisuudesta niin järkyttynyt, ettei ole enää oma itsensä. Tulisydämen paras ystävä Harmaaraita on vaihtanut klaania, ja vanha vihamies Tiikerikynsi vaanii yhä metsässä. Viherlehden aikana päivä on päivä päivältä kuumempi ja kohtalokas metsäpalo uhkaa klaanien reviirejä. Myrsky on nousemassa…

Kansikuva:

Kannessa on Keltahammas palava metsä taustallaan.

Juoni:

Esinäytöksessä Varjoklaanin parantaja Nuhanenä koittaa parantaa Yötähteä, joka on sairastunut pilaantuneen ruuan takia. Hän näkee tähdenlennon ohi lentävän pöllön ja ennustaa hyvien aikojen koittavan, mutta mielessään toteaa, että he joutuvat maksamaan siitä.

Myrskyklaani on edelleen järkyttynyt Tiikerikynnen teoista ja osa sotureista on vakavasti loukkaantunut luopioiden takia. Tulisydämen varapäällikkyyteen ei luoteta ja lisäksi hän joutuu kestämään Tiikerikynnen kummittelun unissaan. Myös Sinitähti on muuttunut Tiikerikynnen teoista. Hän jättää kaikki asiansa Tulisydämen vastuulle ja koitti päästä Kuukiville, muttei päässyt Tuuliklaanin estelyn takia. Päällikkö uskoo Tähtiklaanin hylänneen hänet ja koko Myrskyklaanin. Tulisydämen huolet eivät kuitenkaan lopu siihen, vain myös hänen siskonpoikansa Pilvitassu on ongelma. Hän ei piittaa soturilaista ja karkailee usein kaksijalkalaan syömään kotikisujen ruokaa. Pian käy niin että kaksijalat kaappaavat Pilvitassun ja vievät hirviöllä pois. Onneksi Korppitassu kuitenkin tulee leiriin kertomaan nähneensä valkoisen kissan lukittuna kaksijalanpesään, ja Tulisydän sekä Hiekkamyrsky tajuavat sen olevan Pilvitassu. He lähtevät pelastamaan oppilaan ja Pilvitassu lupaa lopettaa kaksijalkalassa käymisen. Tulisydän ja Hiekkamyrsky puolestaan alkavat tulla koko ajan läheisemmiksi.

Pian kaksi Varjoklaanin kissaa Pikkupilvi ja Valkokaula tulevat Myrskyklaanin reviirille ja pyytävät hoitoa. Keltahammas ei kuitenkaan suostu auttamaan, koska tauti saattaisi levitä myös Myrskyklaaniin. Tuhkamarja kuitenkin hoitaa kissoja salaa.

Tiikerikynsi luopiojoukkoineen hyökkää myrskyklaanilaispartion kimppuun Ukkospolun luona. Tulisydän lähettää partion katsomaan mitä tapahtui, mutta näkeekin siellä Valkokaulan joka on kumartunut Vinhatuulen ruumiin viereen. Tulisydän luulee varjoklaanilaisen tappaneen Vinhatuulen ja ajaa tämän ukkospolulle, missä hirviö ajaa hänen päälleen ja hän kuolee. Silloin Tiikerikynsi tulee esiin ja käy Tulisydämen kimppuun vannoen tuhoavansa Myrskyklaanin. Jokiklaanin partio, jossa on mukana Harmaaraita huomaa alakynnessä olevan Myrskyklaanin partion ja tulee apuun. He voittavat luopiot ja pääsevät takaisin kotiinsa.

Sää alkaa muuttua kuumemmaksi ja pian Myrskyklaanin reviirillä syttyy metsäpalo. Kissat juoksevat turvaan joelle, mutta huomaavat Puolihännän, Laikkuturkin ja Vatukkapennun puuttuvan. Tulisydän ja Keltahammas lähtevät takaisin leiriin pelastamaan heitä, mutta Keltahammas jää puolihännän kanssa loukkuun. Tulisydämen on pakko valita pelastaako hän vanhan parantajan vai Tiikerikynnen pennun, koska aikaa ei ole molemmille. Hän päättää kuitenkin pelastaa Vatukkapennun.

Väärätähti antaa kissojen asua leirissään tulipalon sammumiseen asti. Kun palo viimein sammuu, myrskyklaanilaiset palaavat hiiltyneeseen metsään, jossa ei ole merkkejäkään riistasta. Tulisydän löytää Keltahampaan vielä elossa, toivoen tämän selviävän. Keltahammas kuitenkin itse tietää etttei selviä ja paljastaa Tulisydämelle olevansa Rikkohännän emo, mutta myös että hän tappoi poikansa.

Sinitähti ei suostu menemän seuraavaan kokoukseen, joten Tulisydän johtaa sen. Kokouksessa he kuulevat Varjoklaanin päällikön sekä varapäällikön kuolleen ja uudeksi päälliköksi on astunut Tiikerikynsi, uudelta nimeltään Tiikeritähti.