Close

Slider Title

Short Excerpt
See More

Slider Title

Short Excerpt
See More

Our Services

Our services run deep and are backed by over ten years of experience.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.

18.5.2017

Tuli ja jää

tulijajaa

Takakansi:

»Yhtäkkiä metsänrajasta kajahti terävä, kimeä kirkaisu. Tulisydämen veri hyytyi. Huuto oli sama, jonka hän oli kuullut unessaan.«

Soturikissojen tarina jatkuu…

Nuoresta Tulitassusta on tullut urhea Myrskyklaanin soturi Tulisydän, mutta vaara vaanii edelleen metsässä – ja ehkä lähempänä kuin hän arvaakaan. Lehtikadon ajan saapuessa nälkä, vallanhimo ja salaiset liitot uhkaavat neljän klaanin välistä rauhaa. Samaan aikaan Tulisydämen paras ystävä Harmaaraita heittäytyy suhteeseen, jolla voi olla kohtalokkaat seuraukset.

Kun tilanne kiristyy äärimmilleen, Tulisydäntä ei uhkaa vain taistelu vaan myös petos hänen omiensa joukosta.

Kansikuva:

Kannessa oleva kissa on Tulisydän ja sen alla olevassa pikkukuvassa ovat Tulisydän ja Harmaaraita Myrskyklaanin ja Jokiklaanin rajalla, jossa Harmaaraita kävi salaa tapaamassa kumppaniaan.

Juoni:

Esinäytöksessä kerrotaan, että Varjoklaani on ajanut Tuuliklaanin pois sen omalta reviiriltään, joten nyt tuuliklaanilaiset joutuvat elämään ukkospolun alla olevissa tunneleissa.

Juuri soturinimensä saaneet Tulisydän ja Harmaaraita pääsevät ensimmäiseen kokoontumiseensa sotureina. Kokoontumisessa Sinitähti suostuttelee toisten klaanien päälliköt siihen, että Tuuliklaani saadaan takaisin. Koska Rikkotähti ei ole enää vaaraksi, Tulisydämen ja Harmaaraidan täytyy etsiä ja tuoda Tuuliklaani takaisin. Nuoret soturit onnistuvat löytämään häädetyn klaanin ja kertovat Pitkätähdelle, että heidän on turvallista palata. Matkalla takaisin Tulisydän tapaa Tuuliklaanin Yksiviiksen ja ystävystyy häneen. Vaikka Tuuliklaanilla on epäilyjä erakkoja kohtaan, kissat nukkuvat silti toisen yön Ohran tilalla ja Tulisydän ja Harmaaraita pääsevät siellä tapaamaan vanhaa ystäväänsä Korppitassua. Aamulla Kaarnakasvo -Tuuliklaanin parantaja- saa Tähtiklaanilta ennustuksen, jossa tulee turhaa kuolemaa.

Tulisydän ja Harmaaraita veivät Tuuliklaanin kotiinsa ja oikaisivat Jokiklaanin kautta Myrskyklaaniin, mutta matkalla Leoparditurkin partio käy heidän kimppuunsa. Onneksi Myrskyklaanin partio saapuu apuun, mutta vahingossa Harmaaraita työntää Valkokynnen jokeen, jonne hän hukkuu. Hiekkatassulle käy melkein samoin, mutta Tulisydän onnistuu pelastamaan hänet ja Jokiklaani perääntyy.

Kun soturit pääsevät kotiinsa, Tulisydäntä ja Harmaaraitaa kiitetään Tuuliklaanin pelastamisesta ja pian he saavat jo ensimmäiset oppilaansa. Tulisydämen kuuluu kouluttaa Tuhkatassu ja Harmaaraidan Saniaistassu. Tulisydän kouluttaa oppilastaan parhaansa mukaan.

Kun Tulisydän ja Harmaaraita ovat oppilaineen metsästyspartiossa, Harmaaraita putoaa jokeen ja ellei Jokiklaanin Hopeavirta olisi tullut apuun, tämä olisi hukkunut. Tulisydän huomaa useina öinä Harmaaraidan sammalpedin olevan tyhjänä, ja vaikka hän palaakin aina saalista tuoden, Tulisydän ei usko saalistamisen olevan syy yöllisiin katoamisiin. Huolestuttavaa on myös se, että Tiikerikynsikin on huomannut useat poissaolot. Kun Tulisydän kerran seuraa ystäväänsä Aurinkokiville, hän huomaa Harmaaraidan ja Hopeavirran olevan keskenään rakastuneita. Tulisydän koittaa kertoa, etteivät he voi tapailla enää, mutta Harmaaraita ei välitä tästä.

Koska Harmaaraita on niin usein poissa, Tulisydän kouluttaa oman oppilaansa lisäksi myös Saniaistassua, ettei tämä jäisi jälkeen. Hänelle tulee myös riita Harmaaraidan kanssa tämän kumppanin takia, mutta silloin hän myös huomaa ettei Hiekkatassu enää olekaan niin töykeä häntä kohtaan.

Kun Lehtikato saapuu, se tuo mukanaan myös valkoyskän. Yhtenä päivänä Tomutassu palaa leiriin ja kertoo Tulisydämelle, että Tiikerikynsi tahtoo tavata Sinitähden Ukkospolulla, koska siellä on kuulema todisteita Varjoklaanin riistavarkauksista. Sinitähden sairauden takia hän ei kuitenkaan pääse lähtemään, joten Tuhkatassu tarjoutuu hänen tilalleen. Tulisydämen kiellosta huolimatta Tuhkatassu livahtaa pois, mutta Tulisydän lähtee tämän perään hajujälkeä seuraten. Soturi järkyttyy huomattuaan oppilaansa Ukkospolulla, koska hirviö oli ajanut tämän päältä. Tulisydän lähtee apuun ja saattaa tämän leiriin. Myrskyklaanin parantaja Keltahammas kuitenkin toteaa, ettei Tuhkatassun jalka enää parane ja että tämän unelma soturina on tuhoutunut.

Tulisydän tapaa siskoaan Prinsessaa ja tämän synnytettyä pentue, hän antaa yhden pennuistaan Tulisydämelle toivoen, että pennusta tulisi Myrskyklaanin jäsen. Klaani vihastuu Tulisydämen pyytäessä, että pentu jäisi leiriin, mutta Sinitähti suostuu pitämään pennun. Juovanaama suostuu huolehtimaan Pilvipennuksi nimettyä pentua.

Kun lehtikadon aika taas koittaa, myrskyklaanilaiset aikovat hyökätä jäätynyttä reviirit erottavaa jokea pitkin Jokiklaaniin, riistavarkauksien takia, mutta Harmaaraita ei tahdo sitä Hopeavirran takia ja sanoo jään olevan vielä liian heikkoa. Muut klaanilaiset uskovat vastahakoisesti, jolloin hyökkäys peruuntuu. Tulisydän ei ole uskoa sitä, mitä Harmaaraita juuri teki, jolloin Harmaaraita pitää sitä epäluottamuksen merkkinä ja hyökkää entisen ystävänsä kimppuun.

Kokoontumisessa niin Myrskyklaani kuin Tuuliklaanikin syytävät Varjoklaania riistavarkauksista, mutta myöhemmin selviääkin että Rikkotähti luopiojoukkoineen oli ollut syypää. Pian tämä joukko hyökkää Myrskyklaanin leiriin Rikkotähti johtajanaan. Tulitähti taistelee Arpinaamaa vastaan edelleen katkerana siitä, että hän tappoi Täplälehden. Arpinaama on kuitenkin selvästi voitolla ja onnistuu melkein surmaamaan Tulitähden, mutta silloin Harmaaraita ilmestyy apuun ja tappaa Arpinaaman. Kaikki muut paitsi Keltahampaan sokaisema Rikkotähti häädetään ja myöhemmin Keltahammas paljastaa Tulisydämelle olevansa Rikkotähden emo.

Hiekkamyrsky ja Tomuturkki ovat viimein saaneet soturinimensä, mutta Sinitähti on vaihtanut myös vankina pidettävän Rikkotähden nimen Rikkohännäksi. Tulisydän toivoo Harmaaraidan antaneen jo anteeksi, mutta turhaan.

Pilvipentu on rikkonut soturilakia karkaamalla ulos leiristä ilman soturin valvontaa. Tulisydän on vihainen, mutta samalla myös salaa ylpeä, koska pentu onnistui lumesta huolimatta nappaamaan hiiren.

Yksiviiksi ryntää Myrskyklaanin leiriin kertoen Jokiklaanin ja Varjoklaanin hyökänneen Tuuliklaaniin. Myrskyklaani lähtee apuun ja joutuu taisteluun Hopeavirtaa vastaan. Hänen on kuitenkin pakko päästää naaras menemään Harmaaraidan järkyttyneen katseen vuoksi, mutta Mustaraita näki sen ja kertoo siitä Tiikerikynnelle. Jossain välin Tulisydän melkein kuolee Leoparditurkin takia, eikä sivusta katsova Tiikerikynsi tee asialle mitään. Varjoklaani kuitenkin perääntyy, kun Tulisydän onnistuu Vinhatuulen kanssa voittamaan Yötähden ja pian myös Jokiklaani kun Tiikerikynsi melkein surmaa Väärätähden. Taistelun loputtua Tiikerikynsi toruu Tulisydäntä vihollisen armahtamisesta, mutta Harmaaraita puolestaan on siitä kiitollinen ja heidän ystävyytensä palaa ennalleen.