Close

Slider Title

Short Excerpt
See More

Slider Title

Short Excerpt
See More

Our Services

Our services run deep and are backed by over ten years of experience.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.

18.11.2016

Villiin luontoon

villiinluontoon-kuva

Takakansi:

»Jos päätät osallistua koulutukseemme, meidän on vietävä sinut klaanin luo. Sinun on elettävä kanssamme ja kunnioitettava tapojamme. Muussa tapauksessa sinun on palattava Kaksijalkalaan, etkä saa koskaan tulla klaaniin takaisin. Et voi elää tassu kummassakin maailmassa.»
Sukupolvien ajan neljä villikissojen klaania – Myrskyklaani, Jokiklaani, Tuuliklaani ja Varjoklaani – on jakanut metsän soturiesi-isiensä säätämien lakien mukaan.
Muiden klaanien reviirejä uhkaava Varjoklaani kuitenkin  voimistuu päivä päivältä, ja Myrskyklaanin kissat ovat vakavassa  vaarassa. Uljaita sotureita kuolee, ja jotkut varsin salaperäisellä  tavalla.
Keskelle näitä tapahtumia ilmestyy tavallinen kotikissa nimeltä  Ruska – joka saattaa osoittautua Myrskyklaanin kaikkein urheimmaksi  soturiksi.

Kansikuva:

Kannessa on kuva Ruskasta/Tulitassusta/Tulisydämestä ja kannen pikkukuvassa ilmaistaan kuinka Ruskasta tuli Myrskyklaanin jäsen.

Juoni:

Esinäytöksessä Myrskyklaanin ja Jokiklaanin soturit taistelevat Aurinkokivistä, mutta Myrskyklaanilaiset joutuvat perääntymään varapäällikkönsä Punahännän käskystä Tiikerikynnen kieltäytymisestä huolimatta. Sillä välin Myrskyklaanin leirissä klaanin päällikkö Sinitähti yrittää saada Tähtiklaanilta vastausta miten taistelussa kävi ja klaanin parantaja Täplälehti tulee hänen luokseen ja saa ennustuken ”Vain tuli voi pelastaa klaanimme”
Kotikisu Ruska näkee unta metsästämisestä ja lähtee metsään tutkimusretkelle, vaikka hänen ystävänsä Sotta koittaakin estellä. Siellä Ruskan kimppuun hyökkää hänen itsensä ikäinen kissa, mutta Ruska ei peräänny ja voittaa tämän. Kissa esittäytyy Harmaatassuksi ja kertoo klaanien tavoista, mutta sillon Sinitähti ja Leijonamieli tulevat paikalle ehdottaen, että Ruska liittyisi klaaniin.
Ruskan liityttyä hänellä on hankala alku klaanilaisten kanssa, sillä nämä eivät tahdo kotikisua klaaniinsa, mutta silti Ruska saa oppilasnimensä. Tämä jopa voittaa Pitkähännän, joka hyökkäsi hänen kimppuunsa ja menettää taistelussa pantansa. Tulitassu alkaa heti epäillä Tiikerikynttä, kun tämä tulee taistelusta leiriin Punahännän ruumis mukanaan ja väittäen, että Tammisydän murhasi hänet. Ujo Korppitassu oli taistelussa mukana ja pian Tulitassu ystävystyy tämänkin kanssa.
Vaikka Tomutassu ja Hiekkatassu kiusaavat Tulitassua, hän kouluttautuu hyvin ja oppii paljon klaanien tavoista. Kun Tulitassu on yksin metsässä hän löytää Keltahampaan ja aikoo hyökätä tätä vastaan, mutta kun tajuaa kuinka huonossa kunnossa tämä on hän saalistaa tälle kanin, mutta Sinitähti löytää heidät ja vangitsee Keltahampaan.
Kokoontumisessa huomataan, ettei Tuuliklaani ole paikalla, mutta Varjoklaanin päällikkö selittää, että he karkottivat klaanin reviiriltään ja että metsässä liikkuu pentuja tappava luopio. Kun Myrskyklaanilaiset pääsevät leiriin, he alkavat heti epäillä Keltahammasta pentujen murhaamisesta, mutta Sinitähti ei tee tälle mitään, sillä ei ole mitään todisteita että tämä olisi murhaaaja. Päällikkö alkaa myös valmistaa klaaniaan Varjoklaanin mahdolliseen hyökkäykseen, joka myös tapahtuu.
Kun Varjoklaani hyökkää taistelussa kuolee klaanin varapäällikkö Leijonamieli ja Tiikerikynnestä tulee uusi varapäällikkö. Korppitassu kertoo Tulitassulle, että näki Aurinkokivillä käydyssä taistelussa Tiikerikynnen murhanneen Punahännän ja on varma, että hän suunnittelee oppilaansa tappamista ettei tieto leviäisi. Tulitassu ja Harmaatassu vievät Korppitassun turvaan Ohran luo latoon ja väittävät muulle klaanille, että hänet murhattiin.
Pian Hallaturkin pennut katoavat ja huomataan Keltahampaan puuttuvan. Vähän matkan päässä Tulitassulle tärkeä Täplälehtikin löydetään kuolleena. Tulitassu ja Harmaatassu päättävät todistaa Keltahampaan olevan syytön ja matkalla Varjoklaaniin he löytävät vanhan naaraan, joka kertoo että haistoi Arpinaaman hajun pentutarhalla. Myrskyklaanilaiset sekä karkotetun varjoklaanilaiset hyökkäävät Varjoklaaniin ja syöksevät Rikkotähden vallasta. Rikkotähti kertoi että hän teki pennuista oppilaita liian aikaisin, tappoi entisen klaanipäällikön, joka oli myös hänen isänsä eli Risatähden ja murhasi myös pentuja.
Tulisydän ja Harmaaraita saivat soturinimensä ja Tulisydän koittaa puhua Sinitähdelle Tiikerikynnen petoksesta, mutta menettää tilaisuutensa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *